Grönkålssoppa

Grönkålssoppa
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Pelle Johansson
Pelle Johansson

Grönkålssoppa

7 ingredienser

20 min

Spadet från julskinkan blir bas i den här goda soppan med grönkål och ägghalva, men det går givetvis bra att byta ut spadet mot vanlig buljong.

Ingredienser

portioner
  • 1 gul lök
  • 1 l skinkspad med fett (eller motsvarande mängd buljong)
  • 0,5 grönkålshuvud
  • 1 ägg, kokt
  • 3 dl grädde
  • muskot, riven
  • smör

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Värm upp en gryta och låt den mjukna i smör.
  2. Späd med skinkspad.
  3. Grovhacka grönkålen och låt koka med tills den blivit mjuk.
  4. Tillsätt grädden och mixa soppan. Låt koka ned och smaka av med muskot.
  5. Servera med kokt ägg och eventuellt lite vörtbröd.