Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Grönkålssoppa


20 min4

Spadet från julskinkan blir bas i den här goda soppan med grönkål och ägghalva, men det går givetvis bra att byta ut spadet mot vanlig buljong.

  • 1 st lök
  • 1 l skinkspad med fett, eller motsvarande mängd buljong
  • 0.5 st grönkålshuvud
  • 1 st kokt ägg
  • 3 dl grädde
  •   lite riven muskotnöt
  •   smör
  1. Skala och finhacka löken. Värm upp en gryta och låt den mjukna i smör.
  2. Späd med skinkspad.
  3. Grovhacka grönkålen och låt koka med tills den blivit mjuk.
  4. Tillsätt grädden och mixa soppan. Låt koka ned och smaka av med muskot.
  5. Servera med kokt ägg och eventuellt lite vörtbröd.

Annons:

Liknande recept

Grönkålssoppa

av recept.nu
  •  8 ingr
  •  8 ingr
  •  8 ingr

Linssoppa med vitlöksyoghurt

av Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg
  •  14 ingr
  •  10 ingr
  •  15 ingr

Mixad grönkålssoppa

av Josefine Haamer von Hofsten
  •  30 min
  •  10 ingr