Grönkålssoppa
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Grönkålssoppa av
Köket,  


20 min 4

Spadet från julskinkan blir bas i den här goda soppan med grönkål och ägghalva, men det går givetvis bra att byta ut spadet mot vanlig buljong.

Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Skala och finhacka löken. Värm upp en gryta och låt den mjukna i smör.
  2. Späd med skinkspad.
  3. Grovhacka grönkålen och låt koka med tills den blivit mjuk.
  4. Tillsätt grädden och mixa soppan. Låt koka ned och smaka av med muskot.
  5. Servera med kokt ägg och eventuellt lite vörtbröd.
Grönkålssoppa med tortillabröd

Grönkålsshot

av Monika Ahlberg
  •  6 ingr
Marockansk kikärtssoppa

Marockansk kikärtssoppa

av Pelle Johansson
  •  30 min
  •  11 ingr
Grönärtsoppa

Grönärtsoppa

av Malin Söderström
  •  15 min
  •  11 ingr
Fruktsoppa

Fruktsoppa

av Pelle Johansson
  •  20 min
  •  5 ingr
Crème Ninon

Crème Ninon

av Anders Levén
  •  25 min
  •  14 ingr
  •  30 min
  •  9 ingr
Djungelkyckling med curry

Djungelkyckling med curry

av Pelle Johansson
  •  15 min
  •  9 ingr
  •  13 ingr