Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Ugnsrostad potatis


30 min4

Ugnsrostad potatis passar till i princip allt: oxfilé, fläskfilé, lamm, grillkött, hamburgare, lax..

  • 2 st bakpotatisar
  • 10 st kalamataoliver
  • 1  rödlök
  • 10 st vitlöksklyftor
  • 1 kvist rosmarin
  • 2 msk olivolja
  1. Sätt ugnen på 170 grader.
  2. Putsa och klyfta potatisen och skala och klyfta rödlöken.
  3. Lägg allt i en ugnsfast form. Lägg också dit hela vitlöksklyftor, oliver och rosmarin.
  4. Ringla över olivolja och baka i ugnen 25 minuter.

Annons:

Liknande recept

Vegansk meze

av Bea Szenfeld
  •  77 ingr

Rosmarinpotatis

av Malin Söderström
  •  8 ingr

Tsatsiki recept

av Jon Hansson
  •  8 ingr

Grillad potatisconfit

av Pelle Johansson
  •  7 ingr

Rosmarinnötter

av Malou Holm
  •  5 ingr
  •  7 ingr