Pressgurka med dill

Pressgurka
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Pelle Johansson
Pelle Johansson

Pressgurka med dill

7 ingredienser

1h 40 min

Frisk och god gurka som är perfekt till söndagssteken.

Ingredienser

portioner
  • 1 gurka
  • 2 msk ättiksprit 12 %
  • 2 msk strösocker
  • 1 dl vatten
  • vitpeppar
  • salt
  • 2 msk dill, hackad

Gör så här

  1. Skölj och skala gurkan. Skiva den i tunna fina skivor, strö över lite salt och lägg skivorna i en djup tallrik med en annan tallrik som press. Låt stå minst 0,5 timme så drar saltet ur vätskan.
  2. Häll av gurkspadet och lägg gurkskivorna i en skål. Blanda i ättika, socker, vatten, dill och peppar. Låt stå minst 1 timme innan den serveras.