Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Inkokt lax


20 min4

  • 1 kg lax i portionsbitar
  • 1 l vatten
  • 2 msk vinäger
  • 3 tsk salt
  • 5 st vitpepparkorn
  • 2 st kryddpepparkorn
  • 1 st liten gul lök
  • 1 st liten morot
  • 3 st dillkvistar
  1. Skala och dela grönsakerna i grova bitar.
  2. Koka upp vattnet med de övriga ingredienserna och låt lagen koka 5-10 minuter så att den får smak.
  3. Häll lagen över fiskbitarna, sjud därefter under lock i 6-10 minuter, beroende på storlek.
  4. Servera fisken varm eller kall, tillsammans med kokt potatis, kokta grönsaker eller grönsallad och någon gräddfilsås.

Annons:

Inkokt aborre

av Gert Klötzke
  •  11 ingr

Kall inkokt lax

av recept.nu
  •  14 ingr

Rullströmming

av Per Morberg
  •  11 ingr
  •  12 ingr
  •  25 ingr

Inkokt lax

av recept.nu
  •  13 ingr

Inkokt Sparrisströmming

av Leif Mannerström
  •  13 ingr

Inkokt lax

av Anette Rosvall och Emma Hamberg
  •  10 ingr