Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Pizzasallad


20 min4

En modern och enkel pizzasallad.

  • 0.25 st vitkålshuvud
  • 1 st stor röd paprika
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk hackad persilja
  •   salt
  •   peppar
  •   socker
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Rosta paprikan i cirka 10 minuter. Skär sedan bort toppen och kärna ur den.
  3. Skär paprikan i bitar och lägg i en skål.
  4. Skär vitkålen i stora rektanglar, sära på bladen och marinera med övriga ingredienser så de blir lite mjuka.
  5. Lägg bladen i paprikan och servera.

Annons:

Liknande recept

Pizzasallad

av Jacob Wismar
  •  7 ingr

Bulgursallad från Mellanöstern

av Lisa Förare Winbladh
  •  2h 40 min
  •  10 ingr

Panzanella

av Lisa Lemke, Tommy Myllymäki
  •  13 ingr
  •  10 min
  •  14 ingr

Heta paprikabönor

av Jacob Wismar
  •  12 ingr
  •  20 ingr

Chorizo med het sallad

av Marcus Samuelsson
  •  12 ingr

Amerikansk coleslaw

av Stefan Jonsson
  •  10 ingr