Focaccia
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Focaccia av
Köket,  


1h 50 min 4

Vitlöks- och rosmarindoftande olivbröd som bakas i långpanna. Skär eller bryt det i bitar och servera det nybakat som tillbehör.

Går bra att frysa.

Vad tyckte du om receptet? Betyg: 5/5   Röster: 1 Tack för din röst
  1. Smula ner jästen i en bunke. Ljumma vattnet till 37 grader (fingervarmt), häll lite av det över jästen och rör om tills det löst sig.
  2. Tillsätt resten av vattnet, salt, olja och vetemjöl och arbeta degen smidig. Degen ska vara ganska lös. Jäs under duk i cirka 40 minuter.
  3. Tryck ut degen i en oljad långpanna och låt jäsa ytterligare 35 minuter. Sätt under tiden ugnen på 225 grader.
  4. Tryck hål med fingertopparna i degen och strö över oliverna, rosmarinen och den skivade vitlöken. Salta och stänk över olivolja.
  5. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
Toast i stekpanna

Toast i stekpanna

av Pär Nilsson och Christel Schröder
  •  4 ingr
Bagels

Bagels

av Johan Sörberg
  •  1h 45 min
  •  7 ingr
Macka med bacon

Macka med bacon

av Lasse Kronér
  •  8 ingr
  •  14h
  •  14 ingr
  •  20 min
  •  15 ingr
Riddarns pumpernickel

Riddarns pumpernickel

av Johan Sörberg
  •  12 ingr
Baka ett litet bröd

Bagels

av Tommy Myllymäki
  •  7 ingr
Djungelkyckling med curry

Djungelkyckling med curry

av Pelle Johansson
  •  15 min
  •  9 ingr
  •  13 ingr