Focaccia
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Focaccia av
Köket,  


1h 50 min 4 Tack för din röst

Vitlöks- och rosmarindoftande olivbröd som bakas i långpanna. Skär eller bryt det i bitar och servera det nybakat som tillbehör.

Går bra att frysa.

  1. Smula ner jästen i en bunke. Ljumma vattnet till 37 grader (fingervarmt), häll lite av det över jästen och rör om tills det löst sig.
  2. Tillsätt resten av vattnet, salt, olja och vetemjöl och arbeta degen smidig. Degen ska vara ganska lös. Jäs under duk i cirka 40 minuter.
  3. Tryck ut degen i en oljad långpanna och låt jäsa ytterligare 35 minuter. Sätt under tiden ugnen på 225 grader.
  4. Tryck hål med fingertopparna i degen och strö över oliverna, rosmarinen och den skivade vitlöken. Salta och stänk över olivolja.
  5. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.

Toast i stekpanna

av Pär Nilsson och Christel Schröder
  •  4 ingr

Bagels

av Johan Sörberg
  •  1h 45 min
  •  7 ingr

Macka med bacon

av Lasse Kronér
  •  8 ingr
  •  14h
  •  14 ingr

Riddarns pumpernickel

av Johan Sörberg
  •  12 ingr

Bagels

av Tommy Myllymäki
  •  7 ingr
  •  20 min
  •  15 ingr

Jonnhas focaccia med rosmarin

av Jonnha Hagenlöf Arabi
  •  10 ingr

Grissini

av Tina Nordström
  •  7 ingr
  •  1h 30 min
  •  11 ingr

Tortanto

av Leila Lindholm
  •  1h 40 min
  •  11 ingr

Anti pasto misto

av Mario Brescia
  •  24 ingr

Carolines parmesanbröd

av Caroline Ahlqvist
  •  12 ingr
  •  50 min
  •  11 ingr