Klassiska Wallenbergare med potatismos


35 min4

Populär rätt i klassisk tappning.

  • 300 g kalvfärs (finmald)
  • 3 st äggulor
  • 3 msk vispgrädde
  • 1 tsk salt
  •   vitpeppar
  •   en nypa socker

Potatismos:

  • 12 st potatisar (medelstora) mjöliga
  • 0.5 dl grädde
  • 0.5 dl mjölk
  •   en klick smör
  •   salt
  •   peppar

Rårörda lingon:

  • 200 gram frysta lingon
  • 1 dl socker
  1. Blanda lingon och socker och låt stå i rumstemperatur tills sockret löst sig. Rör om då och då.
  2. Blanda kalvfärsen med äggulor, vispgrädde, salt, peppar och socker. Blanda noga och ställ färsen svalt.
  3. Skala och koka potatisen. Värm gräddmjölken tillsammans med smöret.
  4. Vispa potatisen och den varma gräddmjölken till ett slätt mos. Smaka av med salt och peppar.
  5. Forma kalvfärsen till biffar, vänd dem i ströbröd och stek dem i en blandning av olja och smör på medelhög temperatur.
  6. Servera med potatismos och rårörda lingon.

Annons:

Liknande recept

Wallenbergare Classic

av Fredrik Bäckström
  •  40 min
  •  18 ingr

Wallenbergare

av recept.nu
  •  12 ingr

Wallenbergare

av Werner Vögeli
  •  35 min
  •  7 ingr
  •  14 ingr
  •  12 ingr
  •  45 min
  •  17 ingr
  •  13 ingr