Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Stekt fläsk med löksås


20 min2

En riktig klassiker som är både enkel och mycket god. Såsen ska vara både salt och söt, då blir löksmaken perfekt.

  • 300 g rimmat fläsk
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 1 st gul lök
  • 1.5 msk mjöl
  • 1.5 msk smör
  •   salt
  •   peppar
  •   socker
  1. Stek fläsket i smör i stekpanna så det får en fin krispig yta. Peppra lite.
  2. Värm mjölken och grädden i en kastrull.
  3. Skala och strimla löken och lägg den i en kastrull med smör i. Låt den svettas lite. Red av med lite mjöl och häll över den varma mjölkblandningen. Smaka av med salt, peppar och socker.
  4. Servera med kokt potatis.

Annons:

Liknande recept

Stekt fläsk med löksås

av Johan Jureskog
  •  12 ingr
  •  40 min
  •  8 ingr

Stekt fläsk med löksås

av Jessica Frej, Filip Fastén
  •  7 ingr
  •  8 ingr
  •  20 ingr
  •  8 ingr

Raggmunk med stekt fläsk

av Stefan Karlsson
  •  8 ingr