Foto: Fredrik Sandin Carlson

Kroppkakor


45 min4

Klassiska kroppkakor med lingon och smör.

  • 500 g potatis
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 1 st ägg
  • 100 g rimmat fläsk
  • 1 st gul lök
  • 1 tsk malen kryddpeppar
  •   salt
  •   peppar
  •   lingon, till servering
  •   smör, till servering
  1. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Skala och pressa den.
  2. Blanda potatispresset snabbt med mjöl, ägg och kryddor.
  3. Skala och finhacka löken och tärna fläsket. Stek det tillsammans.
  4. Forma bollar av potatissmeten, tryck i lök och fläsk och slut igen.
  5. Koka i 5-6 minuter i lättsaltat vatten. Kroppkakorna är klara när de flyter upp till ytan.
  6. Servera med lingon och smör.

Annons:

Liknande recept

  •  15 ingr
  •  15 ingr
  •  15 ingr
  •  11 ingr

Kroppkakor

av Pelle Johansson
  •  19 ingr

Mormor Janes kroppkakor

av Niclas Wahlgren
  •  10 ingr

Kroppkakor a la Ernst

av Ernst Kirchsteiger
  •  15 ingr

Små kroppkakor

av Johan Gottberg, Gert Klötzke
  •  6 ingr