Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Grillad entrecote


20 min4

En saftig, grillad köttbit slår aldrig fel.

  • 720 g entrecote (4 skivor á 180 g)
  •   färdig barbequesås (valfri)
  • 0.25 huvud vitkål
  • 2 st morötter
  • 1 dl majonnäs (gärna Hellmans)
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 nypa socker
  •   salt
  •   peppar
  •   spiskummin
  1. Riv morötterna och strimla vitkålen. Salta, peppra och sockra. Låt stå fem minuter och dra år sig smakerna.
  2. Gör en sås på majonnäs, senap, spiskummin och vitlök.
  3. Häll bort vätskan från kålen och blanda med såsen. Smaka eventuellt av med mera salt och peppar.
  4. Grilla köttet cirka, 2 minuter på varje sida. Pensla på barbecuesås tunt precis på slutet av grilltiden.
  5. Servera köttet tillsammans med kålsalladen.

Annons:

Liknande recept

  •  25 min
  •  17 ingr

Hamburgare

av Johan Sörberg
  •  15 ingr
  •  10 ingr

Vitlökssås

av Elisabeth Johansson
  •  6 ingr
  •  17 ingr