Fläskfilé med curry och banan
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Fläskfilé med curry och banan av
Köket,  


45 min 4

En välsmakande fläskfilérätt som påminner om Flygande Jakob!

Vad tyckte du om receptet? Betyg: 4/5   Röster: 4 Tack för din röst
Se i fullskärmsläge Stäng
  1. Putsa fläskfilén och dela den i 2 centimeter långa bitar. Blanda bitarna med socker, salt, ingefära och tabasco. Låt stå minst 15 minuter.
  2. Skala och hacka löken. Fräs den i oljan i en liten teflonkastrull.
  3. Vänd ner curryn och fräs ytterligare en halv minut under omrörning. Slå på apelsinjuice och fond. Låt koka ner till halva mängden.
  4. Blanda maizena och grädde och häll hastigt ner i kastrullen under vispning. Låt sjuda tills det tjocknar.
  5. Halvera bananerna på längden och grilla eller stek dem i en teflonpanna.
  6. Grilla eller stek fläskfilén på hög värme tills den är rosa i mitten.
  7. Arrangera köttbitarna och bananerna på ett varmt fat. Ringla över såsen och strö över jordnötter och örter.

  • 20 min
  • 10 ingr