Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Fläskfilé med curry och banan


45 min4

En välsmakande fläskfilérätt som påminner om Flygande Jakob!

  • 500 g fläskfilé
  • 1 tsk finriven, färsk ingefära
  • 0.5 tsk socker
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk grön tabasco
  • 2 st små fasta bananer
  • 2 msk jordnötter, grovhackade
  • 2 msk färsk koriander eller asiatisk basilika, finhackad

Sås:

  • 1 msk rapsolja
  • 2 msk finhackad schalottenlök
  • 1 tsk curry
  • 2 dl apelsinjuice
  • 1 msk konc kalvfond
  • 1.5 dl matlagningsgrädde (15%)
  • 0.5 msk maizena
  1. Putsa fläskfilén och dela den i 2 centimeter långa bitar. Blanda bitarna med socker, salt, ingefära och tabasco. Låt stå minst 15 minuter.
  2. Skala och hacka löken. Fräs den i oljan i en liten teflonkastrull.
  3. Vänd ner curryn och fräs ytterligare en halv minut under omrörning. Slå på apelsinjuice och fond. Låt koka ner till halva mängden.
  4. Blanda maizena och grädde och häll hastigt ner i kastrullen under vispning. Låt sjuda tills det tjocknar.
  5. Halvera bananerna på längden och grilla eller stek dem i en teflonpanna.
  6. Grilla eller stek fläskfilén på hög värme tills den är rosa i mitten.
  7. Arrangera köttbitarna och bananerna på ett varmt fat. Ringla över såsen och strö över jordnötter och örter.

Annons:

Liknande recept

Flygande Jakob

av Charlotta Malhotra, Jessica Staël von Holstein
  •  30 min
  •  8 ingr

Flygande Jakob

av Anette Rosvall och Emma Hamberg
  •  9 ingr

Flygande Jakob med kalasris

av Kristin - Göteborg
  •  22 ingr

Flygande Jacob

av Pelle Johansson
  •  30 min
  •  6 ingr

Fläskfilé Bombay

av Monika Ahlberg
  •  13 ingr

Husmorsornas fläskfilé Africana

av Anette Rosvall och Emma Hamberg
  •  7 ingr

Tre kinesiska dumplings med tre tillbehör

av Fredrik och Matthias - Stockholm
  •  1h
  •  43 ingr