Fläskfilé med curry och banan
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Fläskfilé med curry och banan av
Köket,  


45 min 4 Tack för din röst

En välsmakande fläskfilérätt som påminner om Flygande Jakob!

  1. Putsa fläskfilén och dela den i 2 centimeter långa bitar. Blanda bitarna med socker, salt, ingefära och tabasco. Låt stå minst 15 minuter.
  2. Skala och hacka löken. Fräs den i oljan i en liten teflonkastrull.
  3. Vänd ner curryn och fräs ytterligare en halv minut under omrörning. Slå på apelsinjuice och fond. Låt koka ner till halva mängden.
  4. Blanda maizena och grädde och häll hastigt ner i kastrullen under vispning. Låt sjuda tills det tjocknar.
  5. Halvera bananerna på längden och grilla eller stek dem i en teflonpanna.
  6. Grilla eller stek fläskfilén på hög värme tills den är rosa i mitten.
  7. Arrangera köttbitarna och bananerna på ett varmt fat. Ringla över såsen och strö över jordnötter och örter.

Fläskfilé Africana

av Jennie Walldén
  •  30 min
  •  15 ingr
  •  ca 45 min
  •  24 ingr

Carry that weight

av Johnny - Rättvik
  •  50 – 60 min
  •  20 ingr

Tre asiatiska rätter

av Erik N - Malmö
  •  1 h
  •  46 ingr
  •  ca 1 h
  •  27 ingr

Fläskfilé New Mexico

av Henrik Fexeus
  •  50 min
  •  38 ingr

När lammen tystnar

av Martin Nilsson
  •  24 ingr
  •  11 ingr

Stek

av Tommy Myllymäki
  •  15 ingr

Frikadeller i ångugn

av Tommy Myllymäki
  •  20 ingr
  •  40 min
  •  8 ingr

Älgköttbullar

av Anders Levén
  •  1h
  •  11 ingr
  •  30 min
  •  16 ingr