Fläskfilé med curry och banan
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Fläskfilé med curry och banan av
Köket,  


45 min 4

En välsmakande fläskfilérätt som påminner om Flygande Jakob!

Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst
  1. Putsa fläskfilén och dela den i 2 centimeter långa bitar. Blanda bitarna med socker, salt, ingefära och tabasco. Låt stå minst 15 minuter.
  2. Skala och hacka löken. Fräs den i oljan i en liten teflonkastrull.
  3. Vänd ner curryn och fräs ytterligare en halv minut under omrörning. Slå på apelsinjuice och fond. Låt koka ner till halva mängden.
  4. Blanda maizena och grädde och häll hastigt ner i kastrullen under vispning. Låt sjuda tills det tjocknar.
  5. Halvera bananerna på längden och grilla eller stek dem i en teflonpanna.
  6. Grilla eller stek fläskfilén på hög värme tills den är rosa i mitten.
  7. Arrangera köttbitarna och bananerna på ett varmt fat. Ringla över såsen och strö över jordnötter och örter.
Carry that weight

Carry that weight

av Johnny - Rättvik
  •  50 – 60 min
  •  20 ingr
Fläskfilé New Mexico

Fläskfilé New Mexico

av Henrik Fexeus
  •  50 min
  •  38 ingr
  •  ca 1 h
  •  27 ingr
  •  ca 45 min
  •  24 ingr
Erik N - Malmö2

Tre asiatiska rätter

av Erik N - Malmö
  •  1 h
  •  46 ingr
Fläskfilé Africana

Fläskfilé Africana

av Jennie Walldén
  •  30 min
  •  15 ingr
  •  16 ingr
Djungelkyckling med curry

Djungelkyckling med curry

av Pelle Johansson
  •  15 min
  •  9 ingr
  •  13 ingr