Barnfiskburgare

Barnfiskburgare
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Pelle Johansson
Pelle Johansson

Barnfiskburgare

13 ingredienser

20 min

Låt barnen hjälpa till att svänga ihop dessa snabba och lätta burgare.

Ingredienser

portioner
  • 1 förp djupfryst torsk (kan givetvis ersättas med annan vit, fast fisk)
  • 2 äggulor
  • 1 tsk salt
  • ströbröd
  • svartpeppar

dressing:

  • 2 dl gräddfil
  • 1 tomat
  • 1 msk gräslök
  • 1 msk ketchup

Till servering:

  • gurka
  • tomat
  • sallad
  • 8 skivor formfranska

Gör så här

  1. Tina torsken och forma den till runda burgare.
  2. Vispa upp äggulorna i en djup skål. Blanda ströbröd, salt och pappar i en annan. Doppa sedan fisken först i äggvispet, sedan i paneringen och stek dem i en panna med smör eller olja.
  3. Dressing : Hacka tomaten och blanda den med gräddfil, gräslök och ketchup i en skål.
  4. Skiva upp gurka, tomat och sallad. Stek sedan formbröd gyllenbrunt.
  5. Servera burgarna mellan bröden tillsammans med dressingen och grönsakerna.