Pocherat ägg
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Pocherat ägg av
Köket,  


3 min 1

Pocherat ägg är riktigt gott till sallader och pytt i panna. Det är riktigt enkelt att göra och tar bara några minuter.

Vad tyckte du om receptet? Betyg: 3.36/5   Röster: 14 Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Koka upp vatten. Stäng av plattan precis när det börjar koka och tillsätt ättika och salt.
  2. Knäck ett ägg i en kopp. Lägg en sked i vattnet och rör upp en virvel med den. Häll sedan i ägget så håller det ihop. Om det inte gör det kan man hjälpa till med skeden. Låt ägget ligga i vattnet ett tag.
  3. Ta upp ägget med en hålslev. Gulan ska vara lite krämig i konsistensen.

  • 50 min
  • 15 ingr
  • 20 min
  • 10 ingr