Pocherat ägg
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Pocherat ägg av
Köket,  


3 min 1

Pocherat ägg är riktigt gott till sallader och pytt i panna. Det är riktigt enkelt att göra och tar bara några minuter.

Vad tyckte du om receptet? Betyg: 3.67/5   Röster: 3 Tack för din röst
  1. Koka upp vatten. Stäng av plattan precis när det börjar koka och tillsätt ättika och salt.
  2. Knäck ett ägg i en kopp. Lägg en sked i vattnet och rör upp en virvel med den. Häll sedan i ägget så håller det ihop. Om det inte gör det kan man hjälpa till med skeden. Låt ägget ligga i vattnet ett tag.
  3. Ta upp ägget med en hålslev. Gulan ska vara lite krämig i konsistensen.
Fattiga riddare

Fattiga riddare

av Pelle Johansson
  •  15 min
  •  7 ingr
Quesadilla med potatis

Quesadilla med potatis

av Pelle Johansson
  •  20 min
  •  9 ingr
  •  20 min
  •  13 ingr
Kokt torsk med äggsås

Kokt torsk med äggsås

av Pelle Johansson
  •  25 min
  •  9 ingr
Tacopaj

Tacopaj

av Pelle Johansson
  •  50 min
  •  15 ingr
Djungelkyckling med curry

Djungelkyckling med curry

av Pelle Johansson
  •  15 min
  •  9 ingr
  •  13 ingr
Hemlagad majonnäs

Hemlagad majonnäs

av Pelle Johansson
  •  10 min
  •  6 ingr
Marockansk kikärtssoppa

Marockansk kikärtssoppa

av Pelle Johansson
  •  30 min
  •  11 ingr