Foto: Fredrik Sandin Carlson

Pocherat ägg


3 min1

Pocherat ägg är riktigt gott till sallader och pytt i panna. Det är riktigt enkelt att göra och tar bara några minuter.

  •   vatten
  • 1 st ägg
  • 1 msk ättika
  •   salt
  1. Koka upp vatten. Stäng av plattan precis när det börjar koka och tillsätt ättika och salt.
  2. Knäck ett ägg i en kopp. Lägg en sked i vattnet och rör upp en virvel med den. Häll sedan i ägget så håller det ihop. Om det inte gör det kan man hjälpa till med skeden. Låt ägget ligga i vattnet ett tag.
  3. Ta upp ägget med en hålslev. Gulan ska vara lite krämig i konsistensen.

Annons:

Liknande recept

Frukt- och nötbröd

av Leila Lindholm
  •  2h 50 min
  •  16 ingr

Mjukt tunnbröd

av Alexandra Zazzi
  •  50 min
  •  8 ingr

Trädgårdsmästarens müsli

av Ernst Kirchsteiger
  •  30 min
  •  8 ingr
  •  8 ingr

Risgrynsgröt

av recept.nu
  •  6 ingr

Brunchsallad

av Malin Söderström
  •  19 ingr