Foto: Fredrik Sandin Carlson

Fattiga riddare


15 min4

Här har man chans att ta tillvara på vitt bröd som blivit lite gammalt och torrt. Kanske är namnet inspirerat av att man återanvänder något som man annars skulle ha slängt? En riktig klassiker som inte är helt olik pannkakor.

Fattiga riddare finns i lite olika varianter i olika länder. I England kallas de till exempel för "poor knights".

  • 6 skivor toastbröd
  • 2 st ägg
  • 1.5 dl mjöl
  • 1.5 dl mjölk
  •   socker
  •   kanel
  •   smör
  1. Rör ihop ägg och mjöl till en jämn smet.
  2. Tillsätt mjölken lite i taget och vispa smeten helt slät.
  3. Doppa bröden i smeten ganska länge så de suger upp den ordentligt.
  4. Hetta upp en stekpanna och lägg i en klick smör. Stek brödskivorna i smöret.
  5. Strö över socker och kanel och servera.

Annons:

Liknande recept

Fattiga riddare

av Anette Rosvall och Emma Hamberg
  •  12 ingr

Fattiga riddare

av recept.nu
  •  11 ingr

Peters fattiga riddare med honung

av Josefine Haamer von Hofsten
  •  9 ingr
  •  10 ingr

Brunch

av Anders Levén
  •  30 min
  •  15 ingr
  •  11 ingr

Pers fattiga riddare

av Per Morberg
  •  9 ingr