Fattiga riddare
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Fattiga riddare
av
Köket,  


15 min 4

Här har man chans att ta tillvara på vitt bröd som blivit lite gammalt och torrt. Kanske är namnet inspirerat av att man återanvänder något som man annars skulle ha slängt? En riktig klassiker som inte är helt olik pannkakor.

Fattiga riddare finns i lite olika varianter i olika länder. I England kallas de till exempel för "poor knights".

Vad tyckte du om receptet? Betyg: 3.84/5   Röster: 32 Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Rör ihop ägg och mjöl till en jämn smet.
  2. Tillsätt mjölken lite i taget och vispa smeten helt slät.
  3. Doppa bröden i smeten ganska länge så de suger upp den ordentligt.
  4. Hetta upp en stekpanna och lägg i en klick smör. Stek brödskivorna i smöret.
  5. Strö över socker och kanel och servera.
  •  20 min
  •  5 ingr