Miso-soppa

Pelle Johansson

Miso-soppa

5 ingredienser

Den här soppa är perfekt som förrätt eller tillbehör. Vanligast äts det i samband med sushi.

Ingredienser

portioner
  • 8 dl dashi-buljong
  • ca 4 msk misopasta
  • 4 cm purjolök
  • torkat wakame, sjögräs
  • 0,12 bit tofu

Gör så här

  1. Lägg wakame-sjögräs i lite vatten. När den har återtagit sin naturliga form, häll av vattnet. Skär purjolöken i tunna, tunna ringar. Skär tofu-biten i små tärningar. Rör ut mison i lite vatten. Koka upp dashin på medelvärme. Dra av kastrullen från plattan, rör ned miso-pastan. Lägg i tofu, purjolök och wakame. Ställ kastrullen på medelvärme och låt sjuda. Dra av när den nått kokpunkten. Miso ska aldrig koka - då förändras smaken! Häll upp i skålar och servera.