Foto: Fredrik Sandin Carlson

Bullar och vetebröd


Hembakat är alltid gott!

  • 500 g mjölk
  • 50 g jäst
  • 1200 g vetemjöl special
  • 200 g strösocker
  • 10 g salt
  • 15 g kardemumma
  • 200 g smör

Vaniljfyllning:

  •   Fast vaniljkräm
  •   mandelmassa

Kanelfyllning:

  •   madelmassa
  •   kanel
  •   smör

Apelsinfyllning:

  •   apelsinjuice
  •   mandelmassa
  •   smör
  1. Blanda alla ingredienser, förutom smör, tills allt blandats. Tillsätt 200 g smör
  2. Bearbeta degen länge, gärna 10 min, på låg hastighet.
  3. Av denna deg har jag tänkt göra lite olika sorters bullar med olika fyllningar.
  4. Blanda vaniljkräm och mandelmassa.
  5. Blanda mandelmassa, smör och kanel.
  6. Blanda koncentrerad apelsin, mandelmassa och smör.
  7. Fyll olika längder, jäs cirka 1 timme. Värm ugnen till 250 grader sänk till 200 när brödet går in, grädda 5-7 min. Pensla med ägg efter gräddningen garnera med pärlsocker och hackad mandel.

Annons:

Liknande recept

Kardemummaknyten

av Leila Lindholm
  •  1h 50 min
  •  14 ingr

Jättesolskensbulle med hallon

av Lisa och Monica Eisenman
  •  11 ingr
  •  2 h
  •  26 ingr

Paulos portugiska sötebröd

av Paulo Sebastião
  •  29 ingr

Baka semlor med kesella

av Thomas Lindberg
  •  1h 15 min
  •  13 ingr
  •  17 ingr