• 500 g benfri skinka eller bog från kalv- eller griskött
  • 1  ägg
  • 1.5 dl Arla Köket riven Kvibille Svecia
  • 0.5 dl ströbröd
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  •   smör
  •   Tomatsås:
  • 1  gul lök
  • 1  vitlöksklyfta
  •   smör
  • 2.5 dl Kelda italiensk tomatsås
  •   Garnering:
  • 2 msk hackad persilja
  1. Gör så här
  2. Skala och hacka löken och vitlöken. Fräs den i smör i någon minut. Häll på såsen och låt den koka upp. Skär köttet i centimetertjocka skivor. Vispa upp ägget i en djup tallrik. Blanda ost, ströbröd, salt och peppar på en tallrik. Doppa först köttet i ägget och vänd det sedan i ostblandningen. Låt det ligga några minuter att stelna. Stek i smör i en stekpanna ca 3 min på varje sida. Servera med tomatsåsen och kokt ris. Strö över persilja.

Annons:

Liknande recept

  •  16 ingr

Piccata Milanese

av Diana - Göteborg
  •  1h 30 min
  •  18 ingr
  •  8 ingr

Piccata

av Johan Jureskog
  •  17 ingr
  •  11 ingr

Piccata på vildsvin

av Anders Levén
  •  13 ingr

Piccata milanese med spenat och ruccola

av Maria Arnholm - politikervecka
  •  1 h
  •  19 ingr
  •  14 ingr