Kålpudding på blandfärs

Pelle Johansson

Kålpudding på blandfärs

9 ingredienser

ca 50 min

Kålpudding, husmanskost när den är som bäst! det tar en stund att laga men du kan göra annat medan den står i ugnen.

Ingredienser

portioner
  • 1 vitkål
  • 300 g blandfärs
  • 1,5 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 1,5 dl kokt rundkornigt ris
  • 1 gul lök
  • salt
  • vitpeppar
  • 1,5 dl sirap

Gör så här

  1. Skär den kokta kålen i bitar.
  2. Finhacka löken och fräs den utan att den tar färg.
  3. Blanda löken och samtliga ingredienser till färsen och blanda ner lite kål också. Häll i 1 dl sirap och rör om.
  4. Smöra en form och häll i färsen. Lägg ytterligare finhackade kålbitar på toppen. Ställ högt upp i ugnen på 175 grader i ca 45 minuter med resten av sirapen överst.