Falafel med harissa eller sambal oelek
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Falafel med harissa eller sambal oelek
av
Förkväll,  


20 min 4 Tack för din röst

Kikärtsbollar á la Mellanöstern. Falafel är vegetariskt och serveras ofta i pitabröd.

  1. Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Skala och hacka löken.
  2. Mixa kikärter, lök, vitlök, spiskummin, salt, persilja, harissa, majsstärkelse och 1 msk smör-&rapsolja.
  3. Forma smeten till små ovala, platta bullar och stek dem på medelvärme i smör-&rapsolja i en stekpanna cirka 2 minuter på varje sida.
  •  30 min
  •  19 ingr

Falafel från Libanon

av Mustafa Iskandarani
  •  19 ingr
  •  1 h
  •  26 ingr

Skandinavisk falafel

av Tareq Taylor
  •  12 ingr
  •  18 ingr
  •  15 ingr
  •  23 ingr

Bönröra

av Fredrik Eriksson
  •  10 min
  •  6 ingr

Heta paprikabönor

av Jacob Wismar
  •  12 ingr
  •  10 min
  •  11 ingr

Ugnsrostad potatis

av Pelle Johansson
  •  30 min
  •  6 ingr

Bärsallad med vaniljkesella

av Caroline Stampe-Jobeus
  •  10 min
  •  7 ingr
  •  7h 35 min
  •  7 ingr