Foto: Fredrik Sandin Carlson

Falafel med harissa eller sambal oelek


20 min4

Kikärtsbollar á la Mellanöstern. Falafel är vegetariskt och serveras ofta i pitabröd.

  • 1 burk kikärter, 400 g
  • 1 st gul lök
  • 1 st pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 dl hackad bladpersilja
  • 2 krm harissa eller sambal oelek
  • 2 msk majsstärkelse
  • 3 msk smör- och rapsoljeblandning
  1. Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Skala och hacka löken.
  2. Mixa kikärter, lök, vitlök, spiskummin, salt, persilja, harissa, majsstärkelse och 1 msk smör-&rapsolja.
  3. Forma smeten till små ovala, platta bullar och stek dem på medelvärme i smör-&rapsolja i en stekpanna cirka 2 minuter på varje sida.

Annons:

Lammfärskorv - Merguez

av Peter Larsson
  •  10 ingr

Bönröra

av Anna Lind Lewin
  •  11 ingr
  •  15 ingr
  •  30 min
  •  13 ingr
  •  22 ingr

Vegansk meze

av Bea Szenfeld
  •  77 ingr

Lammfärsköfte

av Sacha Smederevac
  •  15 ingr
  •  11 ingr