Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Janssons frestelse


1h4

Janssons frestelse - en lättlagad klassiker som gör själ för sitt namn. Ett måste på julbordet!

Janssons frestelse

  • 6 st stora potatisar
  • 2 st gula lökar
  • 15 st ansjovis i spad
  • 3 dl grädde
  • 4 msk ströbröd
  1. Janssons frestelse
    Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och strimla potatisen och skala och skiva löken fint.
  3. Varva potatis, lök och ansjovis i en smörad form. Avsluta med grädde och ansjovisspad.
  4. Strö över ströbröd och grädda Janssons frestelse på 200 grader i cirka 45 minuter.

Annons:

Janssons frestelse

av Leif Mannerström
  •  50 min
  •  8 ingr
  •  7 ingr

Janssons Frestelse

av Fredrik Eriksson
  •  6 ingr

Jonssons frestelse

av Plura Jonsson
  •  7 ingr
  •  7 ingr
  •  6 ingr
  •  11 ingr