Foto: Fredrik Sandin Carlson

Flygande Jacob


30 min4

Färdiggrillad kyckling, jordnötter, knaperstekt bacon, chilisås, grädde och bananer i en oslagbar kombination. Flygande Jacob är en riktig klassiker!

Namnet Flygande Jacob kommer från rättens upphovsman, Ove Jacobsson, som var verksam inom flygfrakten.

Flygande Jacob

  • 3 dl mellangrädde
  • 1 dl chilisås
  • 1 dl jordnötter
  • 1 st grillad kyckling
  • 1 paket bacon
  • 2 st banan
  1. Flygande Jacob
    Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Ta bort skinn och ben från din grillade kyckling. Skär kycklingköttet i mindre bitar.
  3. Skala och dela bananerna på längden.
  4. Lägg kycklingköttet i en ugnssäker form. Lägg banan ovanpå.
  5. Vispa grädden. Rör ihop grädde och chilisås och bred det över.
  6. Grädda i nedre delen av ugnen i 20 minuter. Strimla under tiden bacon och stek det knaprigt i en stekpanna. Lägg upp på hushållspapper för att rinna av.
  7. Tag ut kycklingen och strö över bacon och jordnötter.

Annons:

Liknande recept

Flygande Jakob

av Charlotta Malhotra, Jessica Staël von Holstein
  •  30 min
  •  8 ingr

Flygande Jacob

av recept.nu
  •  7 ingr

Flygande Jakob

av Anette Rosvall och Emma Hamberg
  •  9 ingr

Flygande Jakob med kalasris

av Kristin - Göteborg
  •  22 ingr
  •  7 ingr

Kycklingwraps med curry

av Tommy Myllymäki, Lisa Lemke
  •  9 ingr

Flygande Jacob, en modern version

av Carl Ehrenkrona, Annika Ingelson
  •  17 ingr