Flygande Jakob
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Flygande Jacob
av
Förkväll,  


30 min 4 Tack för din röst

Färdiggrillad kyckling, jordnötter, knaperstekt bacon, chilisås, grädde och bananer i en oslagbar kombination. Flygande Jacob är en riktig klassiker!

Namnet Flygande Jacob kommer från rättens upphovsman, Ove Jacobsson, som var verksam inom flygfrakten.

  1. Flygande Jacob
    Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Ta bort skinn och ben från din grillade kyckling. Skär kycklingköttet i mindre bitar.
  3. Skala och dela bananerna på längden.
  4. Lägg kycklingköttet i en ugnssäker form. Lägg banan ovanpå.
  5. Vispa grädden. Rör ihop grädde och chilisås och bred det över.
  6. Grädda i nedre delen av ugnen i 20 minuter. Strimla under tiden bacon och stek det knaprigt i en stekpanna. Lägg upp på hushållspapper för att rinna av.
  7. Tag ut kycklingen och strö över bacon och jordnötter.

Flygande Jakob

av Charlotta Malhotra, Jessica Staël von Holstein
  •  30 min
  •  8 ingr

Flygande Jakob med kalasris

av Kristin - Göteborg
  •  22 ingr

Flygande Jacob, en modern version

av Carl Ehrenkrona, Annika Ingelson
  •  17 ingr

Djungelkyckling med curry

av Pelle Johansson
  •  15 min
  •  9 ingr

Kycklingrulle

av Pelle Johansson
  •  20 min
  •  6 ingr
  •  20 min
  •  9 ingr
  •  7 ingr
  •  13 ingr

Sötsur kycklinglårfilé med ingefärswok

av Tommy Myllymäki, Lisa Lemke
  •  20 min
  •  13 ingr

Krämig kycklingpasta

av Donal Skehan
  •  25 m
  •  10 ingr

Tagliatelle med stark korv, räkor och majs

av Tommy Myllymäki, Lisa Lemke
  •  30 min
  •  11 ingr
  •  30 min
  •  14 ingr

Ugnsrostad kyckling med gorgonzola

av Tommy Myllymäki, Lisa Lemke
  •  35 min
  •  12 ingr

Kåsebergafisk

av Sanna Töringe
  •  20 min
  •  10 ingr
  •  ca 30 min
  •  14 ingr
  •  20 min
  •  13 ingr