Flygande Jakob
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Flygande Jacob
av
Förkväll,  


30 min 4

Färdiggrillad kyckling, jordnötter, knaperstekt bacon, chilisås, grädde och bananer i en oslagbar kombination. Flygande Jacob är en riktig klassiker!

Namnet Flygande Jacob kommer från rättens upphovsman, Ove Jacobsson, som var verksam inom flygfrakten.

  1. Flygande Jacob
    Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Ta bort skinn och ben från din grillade kyckling. Skär kycklingköttet i mindre bitar.
  3. Skala och dela bananerna på längden.
  4. Lägg kycklingköttet i en ugnssäker form. Lägg banan ovanpå.
  5. Vispa grädden. Rör ihop grädde och chilisås och bred det över.
  6. Grädda i nedre delen av ugnen i 20 minuter. Strimla under tiden bacon och stek det knaprigt i en stekpanna. Lägg upp på hushållspapper för att rinna av.
  7. Tag ut kycklingen och strö över bacon och jordnötter.