Löjromstoast

Löjromstoast
Foto: TV4

Löjromstoast

Av: Peep Randmaa

Från: Halv åtta hos mig

6 ingredienser

20 min

En klassiker och alltid rätt. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Vin:
Petit Chablis

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 200 g löjrom
  • 4 dl crème fraîche
  • 4 gula lökar, finhackade
  • 4 citroner, klyftor
  • 4 dillkvistar
  • 4 skivor formfranska, rostade

Gör så här

  1. Finhacka löken och lägg upp och garnera med liten citronklyfta och dillkvist. Forma löjrommen och creme fraichen till halva ägg med matsked och lägg upp på assietten bredvid löken. Rosta formbrödet och dela diagonalt. Lägg upp en triangel bredvid löjrom, creme fraiche och hackad lök - resten av brödet på brödfat på bordet.