Foto: TV4

Löjromstoast


20 min4

En klassiker och alltid rätt. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Vin:
Petit Chablis

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Recept.nu kan därför inte gå i god för receptet.

Så väljer du ekorätt i fiskdisken >>

  • 200 g löjrom
  • 4 dl crème fraiche
  • 4 st färska gula lökar, finhackade
  • 4 små citronklyftor
  • 4 st dillkvistar
  • 4 skivor vitt formbröd rostade
  1. Finhacka löken och lägg upp och garnera med liten citronklyfta och dillkvist. Forma löjrommen och creme fraichen till halva ägg med matsked och lägg upp på assietten bredvid löken. Rosta formbrödet och dela diagonalt. Lägg upp en triangel bredvid löjrom, creme fraiche och hackad lök - resten av brödet på brödfat på bordet.

Annons:

Liknande recept

Mossbys franska gryta

av Göran Bergman
  •  15 ingr

Crostini med pesto på varje

av Ewa Lundh Kojola
  •  2 ingr
  •  30 min
  •  16 ingr

Kalixlöjrom med tillbehör

av Magnus Billström
  •  15 min
  •  5 ingr

Blondies lammgryte

av Thomas Blondie Lönnhammar
  •  18 ingr

Päron Bélle Heléne

av Magnus Billström
  •  14 ingr

Hummer Thermidore

av Magnus Billström
  •  8 ingr