Chokladganache med hallon

Chokladganache
Foto: TV4

Chokladganache med hallon

Av: Peep Randmaa

Från: Halv åtta hos mig

8 ingredienser

45 min

Perfekt knorr på lätt måltid. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Vin:
Delitia Recioto della Valpolicella Classico

Ingredienser

portioner
  • 75 g mörk choklad
  • 75 g smör
  • 2 äggulor
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,33 krm salt
  • 0,75 dl vetemjöl
  • 125 g färska hallon
  • 6 mazarinformar

Gör så här

  1. Grovhacka chokladen.
  2. Smält smöret i en kastrull. Blanda ner chokladen och rör tills den smält. Låt svalna något.
  3. Vispa äggulor och socker vitt och pösigt.
  4. Tillsätt vaniljsocker, salt och sikta ner vetemjölet.
  5. Blanda ner smält choklad och smör.
  6. Häll smeten i 6 formar och grädda 6-7 minuter i ugn 225 grader.
  7. Låt stå 5 minuter innan de stjälps upp.
  8. Servera tillsammans med några färska hallon.