Crème brûlée med äppelkompott

Cremé brûlée med äppel kompott
Foto: TV4

Crème brûlée med äppelkompott

Av: Patrik Johansson

Från: Halv åtta hos mig

12 ingredienser

1h

Klassisk crème brûlée med kaneldoftande äppelkompott.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Crème brûlée

  • 3,75 dl grädde
  • 1,25 dl mjölk
  • 1 vaniljstång
  • 70 g strösocker
  • 4 äggulor
  • 4 msk rörsocker

äppelkompott

  • 2 söta äpple, skalade och skurna i bitar
  • 2 kanelstänger
  • 1 vaniljstång
  • 4 msk strösocker
  • 4 msk vatten
  • 1 tsk potatismjöl

Gör så här

Cremé brûlée

  1. Sätt ugnen på 96 grader.
  2. Koka upp grädde och mjölk ihop med en urskrapad vaniljstång och socker.
  3. Ta av kastrullen från värmen och låt svalna helt. Tillsätt äggulor och häll upp i fyra serveringsformar.
  4. Tillaga formarna i ugnen i ca 30- 40 minuter. Låt svalna.
  5. Vid servering strö på råsocker och bränn av med en brännare.

Äppelkompott

  1. Lägg äppelbitarna i en kastrull tillsätt kanelstänger, vaniljstång, socker och vatten. Låt småkoka 5-10 minuter.
  2. Red av med potatismjöl. Låt svalna och servera tillsammans med brûléepuddingen!