Pastasallad med kyckling och curry

koket.se
Pastasallad med kyckling och curry
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Pastasallad med kyckling och curry

16 ingredienser

20 m

Pastasallad är en riktigt smart och god rätt att ta med sig ut på picknick.

Se Markiz Talhaoui Tainton laga receptet

logo

Ingredienser

portioner2 - 4
  • 500 g pasta
  • 1 morot, riven (stor)
  • 1 röd paprika, hackad
  • 1 gul paprika, hackad
  • 0,5 rödlök, hackad
  • 2,5 dl edamamebönor, frysta
  • 200 g grillad kyckling (eller räkor)
  • rostade mandlar
  • 0,5 knippe mynta

Dressing

  • 5 cm färsk ingefära
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 knippe färsk koriander [30 g]
  • 2 citroner
  • 1 msk currypasta
  • olivolja

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen tills den är al dente.
  2. Häll av pastan och skölj den i kallt vatten för att svalna.
  3. Blanda den avsvalnade pastan med morot, paprika, lök, edamamebönor och mynta i en stor skål.
  4. Häll dressingen (se recept nedan) över pastasalladen och rör om tills allt är täckt.
  5. Toppa salladen med kyckling, rostade mandlar och mynta.

Dressing

  1. Mixa ihop riven ingefära med vitlök, chili, korianderstjälkar, citronjuice, currypasta och olivolja. Smaka av med salt och peppar.