Pasta med kikärtor à la Corbella

Pasta med kikärtor à la Corbella

Pasta med kikärtor à la Corbella

Av: Henrik Ennart, Charlotte Fredriksson

Från: Nyhetsmorgon

11 ingredienser

30 m

En god pastarätt är alltid en bra vardagsräddare. Den här versionen med kikärtor är den typiska rätten för Cicerale som tillagas överallt i Cilent.
Hittar du inte hård getost så frys in den mjuka och riv, men låt den tina före servering.

Medelhavets smaker, livsstil & hemligheten bakom friskt åldrande
Den goda maten

Medelhavets smaker, livsstil & hemligheten bakom friskt åldrande

Receptet är hämtat ur boken "Den goda maten", Bookmark Förlag.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 230 g färdigkokta kikärtor
  • 1 dl olivolja
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5 röd chilifrukt
  • 100 g tomat
  • 2 stjälkar selleristjälken
  • 2 lagerblad
  • salt
  • 300 g tagliatelle
  • pecorinoost, riven (getost eller parmesanost)

Gör så här

  1. Låt kikärtorna rinna av.
  2. Hetta upp olivoljan i en stekpanna.
  3. Finhacka lök, vitlök och chili. Lägg hacket i stekpannan och bryn tills det är mjukt och fått färg.
  4. Skär tomater och selleri i mindre bitar. Lägg sedan bitarna i stekpannan tillsammans med lagerblad och kikärtorna.
  5. Salta efter smak och fortsätt bryna i ca 15–20 minuter på medelvärme.
  6. Koka pastan enligt förpackningens instruktioner.
  7. Häll av pastan men spara ca 2 msk av vattnet.
  8. Rör ner vattnet i såsen, plocka bort lagerbladen och blanda sedan ner den kokta pastan.
  9. Toppa med lite riven ost.