Borsta eller skrapa musslorna rena under rinnande kallt vatten. Dra bort skäggtömmen på
varje mussla. Kontrollera att alla musslor är stängda. De musslor som är öppna knackas försiktigt mot köksbänken, och de som då inte sluter sig kastas.
Lägg musslorna i en kastrull tillsammans med alla ingredienser till musselkoket. Lägg på ett
lock och låt sjuda på svag värme i ca 3-5 minuter. Häll av vattnet i en sil som placerats över en skål.
Musslor som inte öppnat sig kastas. Sila spadet genom en finmaskig sil eller ett kaffefilter. Plocka ut musslorna ur sitt skal men spara några för att dekorera med.
Kantskär och grovsmula formbrödet. Smula i matberedare går snabbt och enkelt.
Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs brödsmulorna med vitlöken tills smulorna är
riktigt krispiga. Låt dem svalna och blanda sedan i persilja och citron. Salta och peppra.
Koka pastan i lättsaltat vatten, 1-2 minuter kortare koktid än vad om anges på förpackningen. Häll sedan av vattnet och låt den rinna av i ett durkslag och häll sedan snabbt tillbaka
pastan i kastrullen. Späd med några skedar musselspad och låt pastan puttra i spadet tills den är al dente.
När pastan sugit in nästan all vätska, blanda försiktigt i de urplockade musslorna och örtbrödet (spara några smulor för att strö över portionerna). Servera pastan genast, toppa med några musslor i skal och strö över örtbröd.