Pasta med brysselkål och valnötter

Zeta Pasta med brysselkål och valnötter
Foto: Zeta

Pasta med brysselkål och valnötter

10 ingredienser

25 min

Billigt, smakrikt och snabbt - en enkel pasta med kål är alltid en bra idé! Pastasorten Rigatini Quadri har bra tuggmotstånd och gör sig fint i en krämig sås som denna.

Zeta Rigatini Quadri
Zeta Rigatini Quadri produkt

Zeta Rigatini Quadri

Tillverkad av 100 % italienskt durumvete enligt gammal tradition med bronsvalsar.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1 förp Zeta Rigatini Quadri
  • 3 msk Zeta extra jungfruolivolja classico
  • 500 g brysselkål
  • 3 klyftor vitlök
  • 4 sardellfiléer (Zeta Sardeller)
  • 1 krm peperoncini
  • 1 dl Zeta Matlagningsvin Vitt
  • 2 dl Zeta Pecorino Romano 6 mån, finriven
  • 1 citron, zest och saft
  • 1 dl valnötter

Gör så här

  1. Rosta valnötterna i torr stekpanna och hacka dem grovt. Skär brysselkålen i tunna strimlor. Skala vitlöksklyftorna och hacka dem fint.
  2. Häll en rejäl skvätt olivolja i en stekpanna med höga kanter. Lägg i vitlök, sardellfiléer och peperoncino och sätt sedan på medelstark värme. Rör om med en träslev så att sardellerna löses upp och smälter.
  3. Lägg i brysselkålen och fräs i oljan i 5–10 minuter till den mjuknat. Tillsätt vinet och låt småputtra i ca 5 minuter. Ta stekpannan från plattan.
  4. Koka pastan efter anvisningar på paketet, den ska vara ordentligt al dente. Häll av pastavattnet men spara ca 2 dl av kokvattnet.
  5. Sätt stekpannan med brysselkål på värmen igen och rör ner pasta och en skvätt pastavatten och rör om till en krämig, härlig konsistens.
  6. Smaka av med salt, citronzest och saft och servera med riven pecorino och rostade valnötter.
TIPS!
Därför är medelhavsmat bra för kroppen!
Zeta medelhavspyramiden

Därför är medelhavsmat bra för kroppen!

Vad är medelhavsmat egentligen - och varför är den så bra för kroppen?

Läs mer