Foto: Roland Persson

Påskmat: buffé, lammstek, tårta och godis

Påsken är en stor mathögtid och till traditionell påskmat hör ägg, lax, sill, lammstek och en och annan påsktårta. Här hittar du tips och recept!

Snabbt och gott med kyckling

Kycklingfajitas

av Jennie Walldén
  •  30 min
  •  31 ingr

Kyckling med rotfrukts- och svamppytt

av Jennie Walldén, Tommy Myllymäki
  •  30 min
  •  14 ingr

Pad thai

av Tommy Myllymäki
  •  30 min
  •  15 ingr
  •  15 min
  •  8 ingr

Kycklingburgare

av Sara Begner
  •  20 min
  •  7 ingr
  •  15 min
  •  15 ingr

Påskdessert

  •  16 ingr

Vit kladdkaka med aprikos

av Liselotte Forslin, Le Parfait
  •  45 min
  •  8 ingr

Monkes spröda kladdkaka

av Anette Rosvall och Emma Hamberg
  •  9 ingr

Påskdessert på burk

av Malin Landqvist
  •  10 ingr

Citronmoussetårta med lakritsnötbotten

av Bonniers kokbok (flera kockar)
  •  22 ingr
  •  14 ingr
  •  25 min
  •  7 ingr

Sötsaker och godis till påsk

Lakritskrokant

av Elisabeth Johansson
  •  8 ingr

Äggtoddy à la Mannerheim

av Mika - Västerås
  •  8 ingr

Påskpops

av Mia Öhrn
  •  15 ingr

Frukt- och nötbollar

av Ulrika Davidsson
  •  6 ingr

Citronpaj med nougatsmulor

av Elisabeth Johansson
  •  9 ingr

Lax

  •  11 ingr
  •  45 min
  •  17 ingr
  •  30 min
  •  12 ingr
  •  13 ingr

Lamm

Lammstek med sardeller och vitlök

av Tommy Myllymäki, Lisa Lemke
  •  13 ingr
  •  16 ingr
  •  50 min
  •  13 ingr

Lammstek med pommes boulongere

av Leif Mannerström, Crister Svantesson
  •  1h 15 min
  •  18 ingr

Sill

  •  1 dygn
  •  8 ingr
  •  10 ingr

Leif Mannerströms senapsill

av Leif Mannerström
  •  8h 30 min
  •  6 ingr

Matjes i glas

av Eja Nilsson
  •  8 ingr

Brantevikssill

av Eja Nilsson
  •  12 ingr
  •  8 ingr

Inlagd sill

av Karin Chädström
  •  15 min
  •  10 ingr
  •  10 min
  •  11 ingr