Fixa bästa budgetmaten
Foto: Lina Eriksson

Penne all ’arrabbiata av
Mina fastrars mat,  


4 Tack för din röst

Den här pastarätten kallas arga fjädrar, och följdriktigt har den ett sting av chili i sig. Kombinationen chili, tomat, smör och sardeller gör den till kungen bland tomatsåser.

Sardellerburken går bra att ersätta med 0.5 tub sardellpasta.

  1. Värm upp olivoljan i en kastrull. Lägg i vitlöksklyftor och chili och låt dem långsamt brynas under lock. När vitlöken är ordentligt brynt tas den och chilin upp och kastas.
  2. Tillsätt krossade tomater, smaka av och salta lite om det behövs. Låt tomatsåsen puttra under lock i 20 minuter.
  3. Finhacka sardellerna och rör ihop dem med smöret.
  4. Koka pastan »al dente« i lättsaltat vatten, och låt den rinna av i ett durkslag. Blanda ner pastan i kastrullen med tomatsås och ställ kastrullen på den avsvalnande kokplattan. Tillsätt sardellsmöret och rör om väl.
  5. Strö över persilja och servera.

Vodka penne

av Donal Skehan
  •  20 min
  •  10 ingr
  •  30 min
  •  11 ingr

Tomatpasta med broccoli

av Tommy Myllymäki, Lisa Lemke
  •  15 min
  •  9 ingr

Fläskfilépasta med gorgonzolasås

av Lisa Lemke, Tommy Myllymäki
  •  ca 20 min
  •  9 ingr
  •  8 ingr

Pasta al forno

av Paolo Roberto
  •  20 ingr
  •  21 ingr

Gnocchi

av Okänd
  •  20 min
  •  3 ingr

Tagliolini med havskräftor

av Stefano Catenacci
  •  11 ingr
  •  20 min
  •  7 ingr
  •  10 ingr

Pici con Salsiccia

av Anders Strand
  •  12 ingr

Anna och Ulrikas spaghetti carbonara

av Anna Jonassen, Ulrika Jisland
  •  7 ingr
  •  7 ingr