Cannelloni

Cannelloni
Foto: TV4
Paolo Roberto 2016
Paolo Roberto 2016

Cannelloni

19 ingredienser

Pastarullar fyllda med kalvfärs, mozzarella, ägg och fårost.

Ingredienser

portioner

Tomatsås

  • 800 g hela skalade tomater på burk
  • 3 msk olivolja
  • 2 klyftor vitlök (hela)
  • 1 stjälk basilika (med 6-8 blad)
  • 0,5 tsk salt

Fyllning

  • 1 msk olivolja
  • 0,5 gul lök, delad i bitar
  • 250 g kalvfärs
  • 1 dl tomatsås (av den tillredda tomatsåsen)
  • 1 ägg, kokt, skalat och grovhackat
  • 125 g mozzarellaost, skuren i små tärningar
  • 1 dl pecorinoost, riven
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar

Pasta

  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1 msk olivolja
  • ev droppe vatten (några droppar)
  • ev färska lasagneplattor (eller färdigköpta)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tomatsås: Passera tomaterna genom en sil ner i en skål. Värm upp olivoljan till tomatsåsen i en kastrull, lägg i vitlök och låt den fräsa tills den får färg. Tillsätt tomater och basilika, smaka av med salt. Låt såsen koka i ca 30 minuter. Ta upp vitlöken som kastas.
  3. Fyllning: Värm olivolja i en stekpanna. Lägg i löken och låt den fräsa i ett par minuter. Tillsätt kalvfärs och bryn den under omröring tills den smular sig. Ta upp lökbitarna som kastas. Lägg över köttfärsen i en skål och låt svalna lite. Blanda ner tomatsås (av den tillredda såsen), ägg, mozzarella, och pecorino. Smaka av med salt och peppar.
  4. Pasta: Häll mjölet på en arbetsyta och gör en grop i mitten. Vispa upp äggen i en skål och häll ner äggvispet och olivolja i gropen. Arbeta samman till en smidig deg. Fukta ev. överblivet torrt mjöl med några droppar vatten och pressa in det i degklumpen. Kavla ut degen till en mycket tunn degplatta . Skär ut fyrkanter på ca 10 x 12 cm. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en rymlig kastrull. Lägg i hälften av pastan och låt koka i cirka 2 minuter. Ta upp pastan med en hålslev och lägg den i en skål med kallt vatten i några minuter. Lyft upp bitarna och låt dem rinna av på en kökshandduk. Koka den andra hälften av pastan på samma sätt. Färdigköpta lasagneplattor ska kokas i 1 minut i lättsaltat vatten. Tas upp med hålslev och sköljs av med kallt vatten. Plattorna delas till önskad storlek.
  5. Fyll pastan med fyllningen. Lägg fyllningen på ena sidan av varje platta och rulla ihop.
  6. Bred ett lager tomatsås i botten på en ugnseldfast form. Lägg ner pastarullarna med skarven nedåt. Häll över resten av tomatsåsen.
  7. Gratinera i ugn i cirka 20 minuter.