Hetta upp rikligt med olivolja i en stekpanna och lägg i zucchiniskivorna. Salta och peppra och stek dem i omgångar tills de är mjuka och gyllenbruna. Ställ åt sidan.
Koka spaghettin ”al dente” i en kastrull med lättsaltat vatten.
Låt pastan rinna av, men spara 2–3 matskedar av kokvattnet.
Skär under tiden smöret i små bitar och lägg dem i botten på pastakastrullen tillsammans med det sparade kokvattnet.
Ställ tillbaka kastrullen på spisplattan, låt smöret smälta på mycket låg värme och häll genast tillbaka spaghettin i kastrullen.
Blanda ordentligt.
Rör snabbt, men lite i taget, ner den rivna pecorinon och parmesanen.
Tillsätt zucchinin med den olivolja som finns kvar i stekpannan.
Blanda noga och smaka av med salt och peppar.
Blanda till sist ner basilikan.
Servera direkt med lite svartpeppar och parmesan ovanpå.