Peperoni arrostiti all ’insalata

Peperoni arrostiti all ’insalata
Foto: Lina Eriksson
Paolo Roberto 2016
Paolo Roberto 2016

Peperoni arrostiti all ’insalata

Av: Paolo Roberto

Från: Mina fastrars mat

6 ingredienser

En kall paprikasallad med oliver som kan förberedas dagen innan.

Passa på att köpa in ordentligt med paprika när kilopriset är lågt. Rosta, skala, strimla och frys in. Tina upp och laga till när du vill!

Ingredienser

portioner
  • 3 röda paprikor
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • 1 tsk oregano
  • 1 tunt skivad vitlöksklyfta
  • 12 gröna oliver med kärnor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Skölj och dela paprikorna. Ansa och kärna ur halvorna och pensla dem med olivoljan.
  3. Lägg paprikahalvorna på ett grillgaller, med skalsidan upp. Placera grillgallret mitt i ugnen med en aluminiumfolietäckt ugnsplåt under.
  4. Rosta paprikorna tills deras skal är svartbubbliga. Det tar ca 30 minuter. Låt svalna något.
  5. Skala halvorna genom att ta tag i skalet i paprikans kant och dra av. Skär sedan paprikorna i tunna strimlor på längden.
  6. Blanda den strimlade paprikan, lite salt, oregano, vitlök och oliver i en skål.
  7. Servera gärna tillsamans med någon kötträtt.