Insalata di fagioli

Insalata di fagioli
Foto: Lina Eriksson
Paolo Roberto 2016
Paolo Roberto 2016

Insalata di fagioli

Av: Paolo Roberto

Från: Mina fastrars mat

8 ingredienser

Bönor ingår ofta i det maddalonesiska bondkökets rustika rätter och är både goda och hälsosamma. Här serveras de i krispiga salladsblad tillsammans med en god dressing med smak av citron och rödlök.

Ingredienser

portioner
  • 200 g konserverade vita bönor (cannellini)
  • 200 g konserverade röda bönor (kidney beans)
  • 8 blad av isbergssallad

dressing

  • 3 msk citron, pressad
  • 3 msk olivolja
  • 0,25 rödlök, fint skivad
  • 3 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Skölj bönorna snabbt under rinnande vatten, var sort för sig. Låt rinna av.
  2. Rör samman citronsaft, olja, salt och peppar till en dressing. Lägg i rödlöken och dela upp dressingen i två skålar.
  3. Blanda försiktigt ner de vita bönorna i ena skålen, och därefter de röda bönorna i den andra skålen. Bönorna kan med fördel stå några timmar för att dra åt sig av dressingen.
  4. Skölj salladsbladen och lägg vita bönor i fyra av bladen och röda i de återstående fyra.
  5. Servera två fyllda salladsblad på varje tallrik, ett med vita bönor och ett med röda bönor. Avsluta med att skeda över lite extra dressing.