Crema al caffè con foglie di cioccolato bianco eller kaffepannacotta. Desserter med kaffesmak är jag smått galen i. Som den här, som blir om möjligt ännu godare med den vita chokladen ovanpå. Finns bara ett ord: oemotståndlig.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Ta upp
gelatinet, krama ur det en aning och lägg på hushållspapper.
Blanda äggulor, kaffe, socker, likör och salt i en kastrull.
Värm blandningen tills den nästan sjuder. Rör om konstant
med visp så att konsistensen blir lite skummig.
Dra av från värmen.
Lägg gelatinbladen i den varma kaffeblandningen och
rör om tills gelatinet smält. Låt krämen svalna, men vispa
lite då och då så att den håller sig skummig.
Smält den vita chokladen i en skål över vattenbad, det vill säga en kastrull med lätt sjudande vatten på botten. Se noga till att chokladen inte kommer i kontakt med vattenångan. Blanda i solrosoljan.
Häll ut chokladen i ett tunt lager på ett bakplåtspapper. Ställ in i kylskåp och låt svalna och stelna en aning. Ta ut små rundlar med ett litet glas eller skär försiktigt i små bitar.
Ta upp dekorationerna med stekspade, lägg dem på ett
fat och låt dem stelna helt i kylskåp.
Vispa grädden till ett fast skum och vänd varsamt ner den
tillsammans med den mörka chokladen i den avsvalnade
kaffeblandningen.
Häll upp i portionsskålar och låt kaffekrämen stelna i kylskåp i 3–4 timmar.
Toppa med dekorationerna av vit choklad och servera.