Foto: Lina Eriksson

Paolos pasta med tomatsås


4

En riktig pasta povera, fattigmanspasta på svenska, gjord på de allra billigaste råvarorna som går att köpa och dagsfärska ingredienser från fastrarnas egna odlingar. Det blir en kraftig maträtt fylld av nyttigheter och energi, som gjord för att klara av hårda strapatser eller efter en dags slit i den maddalonesiska jorden. /Paolo Roberto

Använd gärna mycket kort pasta, till exempel ditali rigati, mini penne rigate eller cavetelli

  • 200 g pasta

Tomatsås

  • 1 st gul lök
  • 4 stjälkar blekselleri
  • 300 g passerade tomater
  • 1 burk (400 g) vita bönor (cannellini)
  • 3 msk olivolja
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  1. Hacka löken och skär bleksellerin i bitar.
  2. Värm upp olivoljan i en kastrull och fräs lök och selleri försiktigt utan att de tar färg.
  3. Tillsätt de passerade tomaterna, salt och peppar och låt koka i 15 minuter. Häll av bönorna i ett durkslag och blanda ner dem i tomatsåsen.
  4. Koka under tiden pastan halva sin koktid i en kastrull med saltat vatten. Häll av pastavattnet, men spara lite för att späda tomatsåsen.
  5. Häll pastan i kastrullen med tomatsås och fortsätt koka pastan tills den är al dente. Späd då och då under koktiden med lite pastavatten.
  6. Strö över svartpeppar och servera.

Annons:

Liknande recept

Mele ripiene

av Paolo Roberto
  •  7 ingr

Insalata di fagioli

av Paolo Roberto
  •  8 ingr

Äppeltosca

av Per Morberg
  •  7 ingr

Minestra di verdure

av Paolo Roberto
  •  19 ingr
  •  21 ingr
  •  40 min
  •  10 ingr
  •  9 ingr