Foto: Lina Eriksson

Pappardelle con salsiccia


4

Snabblagat och gott med pasta och pastasås på färsk salsiccia, en italiensk korv med mycket smak.

Till den här maträtten ska det ju naturligtvis vara äkta italiensk salsiccia, men om den inte går att få tag på brukar jag använda någon annan grynig, kryddig korv, och det fungerar nästan lika bra. /Paolo

  • 500 g pappardelle, fettuccine eller annan bandpasta
  • 250 g grynig italiensk korv, t.ex. salsiccia
  • 4 st tomater
  • 0.5 st finhackad gul lök
  • 1 st finhackad schalottenlök
  • 1 st finhackad vitlöksklyfta
  • 5 st strimlade basilikablad
  • 4 msk olivolja
  •   Salt
  •   Svartpeppar
  •   Riven parmesanost
  1. Dra skinnet av salsiccian och skär den i små bitar. Dela tomaterna och skär dem i små bitar.
  2. Värm upp oljan i en gryta, och bryn korv och all lök. Tillsätt tomat och basilika och låt såsen sjuda under lock i 15 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.
  3. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av och häll över i grytan med korvblandningen. Rör om noga.
  4. Servera salsicciasåsen och pastan med den nyriven parmesanost.

Annons:

Liknande recept

  •  8 ingr
  •  21 ingr
  •  1 h
  •  20 ingr
  •  13 ingr

Pici con Salsiccia

av Anders Strand
  •  12 ingr
  •  1 h 10 min
  •  17 ingr