Pistagepanerade lammracks med rosmarinchips

koket.se
pistagepanerade lammracks
Foto: tv4
Paolo Roberto 2016
Paolo Roberto 2016

Pistagepanerade lammracks med rosmarinchips

19 ingredienser

1,5 h

Marinerade lammracks som paneras i pecorino och pistagenötter. Serveras med rosmarinchips.

Se Paolo Roberto laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 16 lammracks
  • 1 ägg
  • 25 g smör
  • 1-2 msk olivolja

marinad

  • 2 dl vitt vin
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 0,5 tsk torkad timjan
  • 0,5 tsk rosmarin
  • 1 citron, rivet skal
  • salt
  • svartpeppar

Panering

  • ca 1 dl ströbröd
  • 1,5 msk pecorinoost, färskriven
  • 80 g pistagenötter, finhackade
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad rosmarin

rosmarinchips

  • 800 g potatis, tvättad
  • ca 1 msk torkad rosmarin
  • olivolja

Gör så här

  1. Rör ihop marinaden.
  2. Lägg köttet i dubbla plastpåsar och häll i marinaden. Låt lammracksen marinera i kylskåp i
  3. ca 1 timme.
  4. Blanda under tiden paneringen: ströbröd, pecorino, nötter och kryddor.
  5. Vispa upp en äggvita till paneringen.
  6. Smörj en ugnsplåt med olivolja. Skär sedan tunna skivor, ca 2-3 mm, av den tvättade potatisen, använd kniv eller mandolin.
  7. Sprid sedan ut potatisen på plåten, lägg den omlott och toppa med torkad rosmarin och olivolja. Låt rosta i ugnen på 150 grader. Plocka ut när du vill äta dom, kolla till dem efter ca 8 minuter och bestämt själva om de ska vara mjuka eller kripsiga beroende på när du tar ut dem.
  8. Förbered lammracksen. Häll av marinaden, och torka noga av racksen med hushållspapper.
  9. Doppa dem först i äggvitan och sedan i paneringen.
  10. Hetta upp smör och olivolja i en stor stekpanna och stek racksen tills de fått en fin stekyta, sänk värmen och stek dem sedan i ca 3 minuter på varje sida, tills de är välstekta men lätt rosa inuti.
  11. Servera med potatisen.