800 g torskfilé, fryst, upptinad och avrunnen (eller annan fiskfilé)
1 dl ströbröd
1 klyfta vitlök, pressad
1 dl persilja, finhackad
2 msk färsk timjan
1 dl parmesanost
1 dl olivolja
svartpeppar
vatten
salt
400 g körsbärstomater, delade i halvor
5 sardellfiléer i olja, skurna i små bitar
2 msk kapris
2 msk persilja, finhackad
ca 0,5 tsk salt
3 msk olivolja
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda 0,5 dl salt med 0,5 liter vatten, rör om tills saltet löser sig. Lägg fisken i saltlagen i 15 minuter. Skölj sedan snabbt av den i kallt vatten och torka av med hushållspapper.
Lägg fisken i en ugnsform och ställ in den i ugnen i 5 minuter. Ta ut och häll av det avrunna vattnet.
Häll ströbrödet i en skål, pressa ner vitlöken och rör sedan i kryddor, parmesanost och olivolja.
Salta och peppra på fiskens båda sidor och lägg den i en stor smord ugnsform, fördela sedan paneringen på fisken och droppa över olivolja.
Blanda tomathalvor, sardeller, kapris, persilja och salt i en skål. Fördela tomatröran runt fisken.
Ställ in formen mitt i ugnen, i ca 15-20 minuter.
Servera fisken med ris och med en fräsch sallad på en assiett bredvid.