Macedonia di frutta, fruktdessert

Macedonia di frutta, fruktdessert
Foto: Lina Eriksson
Paolo Roberto 2016
Paolo Roberto 2016

Macedonia di frutta, fruktdessert

Av: Paolo Roberto

Från: Mina fastrars mat

8 ingredienser

Efter en mättande middag är den här saftiga fruktdesserten den perfekta avslutningen. Den är enkel att göra, så lägg i stället lite tid på att välja de fräschaste frukterna i butiken – det skänker ett extra skimmer åt hela middagen.

Ingredienser

portioner
  • 0,5 liten melon
  • 4 kiwis
  • 500 g jordgubbar
  • 2 bananer (eller olika frukter efter eget behag och säsong)
  • 0,5 citron, saften från
  • 55 dl stregalikör (eller annan god likör)
  • 2 msk strösocker
  • 100 g valnötter (eller hasselnötter)

Gör så här

  1. Skölj, rensa och skala frukterna, och skär dem i mycket små bitar. Blanda ner fruktbitarna i en skål tillsammans med pressad citron, likör och socker. Låt gärna blandningen stå en stund, så att fruktbitarna kan dra åt sig den goda citrus- och likörlagen.
  2. Finhacka nötterna, men spara några hela nötter för dekoration.
  3. Strö över nöthack och hela nötter när det är dags att servera.