Pannacotta med hallon och hjortron

Pannacotta med hallon och hjortron
Foto: TV4

Pannacotta med hallon och hjortron

Av: Kent - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

12 ingredienser

30 m

Två sorters pannacotta med hallon och hjortron serveras med favoritkakan havreflarn.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Havreflarn

  • 75 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 msk vispgrädde
  • 2 msk ljus sirap
  • 0,5 tsk bakpulver

=Pannacotta

  • 5 dl vispgrädde
  • 1 dl gelésocker
  • 1 vaniljstång
  • 200 g hjortron
  • 200 g hallon

Gör så här

Havreflarn

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull. Blanda ner socker, havregryn, mjöl, grädde, sirap och bakpulver. Rör ihop till en jämn smet.
  3. Klicka ut smeten på plåt och grädda i ugnen. Grädda flarnen i mitten av ugnen i 5-8 min tills de blir gyllenbruna

Pannacotta

  1. Koka upp vispgrädde och gelésocker tillsammans med vaniljstången 0,5-1 minut.
  2. Häll upp i glas och ställ in i kylen i cirka 2 timmar.
  3. Servera pannacottan med hallon och hjortron och dekorera med havreflarn.