Pannacotta
Foto: Lina Eriksson

Pannacotta

Pannacotta är en italienska och betyder "kokt grädde". En gräddig pudding som är lätt att förbereda till efterrätt.

Pannacotta är otroligt enkelt att tillaga, men se till att du gör den i god tid innan gästerna kommer så att den hinner stelna. Tips: du kan också förbereda den dagen innan!

Pannacotta görs traditionellt på en blandning av grädde, mjölk, socker, vanilj och gelatin (eller agar agar om du vill göra den vegetarisk) som sjuds och får stelna i formar. Den serveras ofta tillsammans med bär eller frukt. Smaksättningar på pannacottan kan vara kardemumma, kanel, kaffe, choklad, kakao eller honung. Vill du ha en lättare pannacotta kan du använda kesella eller matlagningsgrädde istället för vanlig vispgrädde.

  •  7 ingr
Chokladpannacotta

Chokladpannacotta

av Anders Levén
  •  3h 25 min
  •  4 ingr
Vit chokladpannacotta

Vit chokladpannacotta

av Mathias Dahlgren
  •  2h 15 min
  •  8 ingr
kardemummig pannacotta

Kardemummig pannacotta

av Stefano Catenacci
  •  10 min + kylning
  •  7 ingr
yoghurtpannacotta med vanilj

Yoghurtpannacotta med vanilj

av Christian Hellberg
  •  20 min + 3 h
  •  8 ingr
Vaniljpannacotta

Vaniljpannacotta

av Therese Baalack
  •  3h 15 min
  •  6 ingr
  •  4 h
  •  13 ingr
  •  15 min + kyltid
  •  11 ingr
Pannacotta med fruktkompott

Pannacotta med fruktkompott

av Simon - Stockholm
  •  20 m
  •  10 ingr
 Vaniljpannacotta med granatäpplesyrup

Vaniljpannacotta med granatäpplesyrup

av Sveriges mästerkock - lagtävling
  •  12 ingr
  •  2,5 h
  •  13 ingr
  •  15 min + 2 h
  •  5 ingr
Clementinpannacotta

Clementinpannacotta

av Lars - Hässleholm
  •  20 min
  •  8 ingr
yoghurtpannacotta med vanilj

Yoghurtpannacotta med vanilj

av Christian Hellberg
  •  20 min + 3 h
  •  8 ingr
  •  30 min + 4 h
  •  12 ingr
kardemummig pannacotta

Kardemummig pannacotta

av Stefano Catenacci
  •  10 min + kylning
  •  7 ingr
Tapasdessert

Tapasdessert

av Märit - Öland
  •  30 min (2 h frys)
  •  13 ingr
  •  4 h
  •  13 ingr
Regnbågspannacotta

Regnbågspannacotta

av Joel - Kiruna
  •  3 h (inklusive ca 2,5 h i kyl)
  •  8 ingr
  •  45 min (men behöver stå kallt i ca 3 h)
  •  15 ingr
Pannacotta med havtorn

Pannacotta med havtorn

av Christina Gyllner
  •  11 ingr
  •  11 ingr
Pannacotta med gräddfil

Pannacotta med gräddfil

av Markus Aujalay
  •  6 ingr
  •  9 ingr
Sommardröm

Sommardröm

av Sofie - Vimmerby
  •  8 ingr
  •  9 ingr
  •  40 + 35 minuter
  •  12 ingr
  •  17 ingr
  •  21 ingr
Chokladpannacotta

Chokladpannacotta

av Anders Levén
  •  3h 25 min
  •  4 ingr
Vit chokladpannacotta

Vit chokladpannacotta

av Mathias Dahlgren
  •  2h 15 min
  •  8 ingr
  •  3h 20 min
  •  10 ingr
Vaniljpannacotta

Vaniljpannacotta

av Pernilla Wahlgren
  •  8 ingr
Pannacotta

Pannacotta

av Jimmy - Luleå
  •  3h
  •  6 ingr