Foto: Lina Eriksson

Pannacotta

Pannacotta är en italienska och betyder "kokt grädde". En gräddig pudding som är lätt att förbereda till efterrätt.

Pannacotta är otroligt enkelt att tillaga, men se till att du gör den i god tid innan gästerna kommer så att den hinner stelna. Tips: du kan också förbereda den dagen innan!

Pannacotta görs traditionellt på en blandning av grädde, mjölk, socker, vanilj och gelatin (eller agar agar om du vill göra den vegetarisk) som sjuds och får stelna i formar. Den serveras ofta tillsammans med bär eller frukt. Smaksättningar på pannacottan kan vara kardemumma, kanel, kaffe, choklad, kakao eller honung. Vill du ha en lättare pannacotta kan du använda kesella eller matlagningsgrädde istället för vanlig vispgrädde.

Alla recept (10) Sortera efter: Bästa träff / Senaste

Pannacotta

Kardemummig pannacotta

av Stefano Catenacci
  •  10 min + kylning
  •  7 ingr

Pannacotta med havtorn

av Christina Gyllner
  •  11 ingr
  •  6 ingr

Chokladpannacotta

av Anders Levén
  •  3h 25 min
  •  4 ingr

Vit chokladpannacotta

av Mathias Dahlgren
  •  2h 15 min
  •  8 ingr
  •  7 ingr
  •  10 ingr

Pannacotta på toblerone

av Lotta - Öland
  •  9 ingr
  •  10 ingr