Pannacotta
Foto: Lina Eriksson

Pannacotta

Pannacotta är en italienska och betyder "kokt grädde". En gräddig pudding som är lätt att förbereda till efterrätt.

Pannacotta är otroligt enkelt att tillaga, men se till att du gör den i god tid innan gästerna kommer så att den hinner stelna. Tips: du kan också förbereda den dagen innan!

Pannacotta görs traditionellt på en blandning av grädde, mjölk, socker, vanilj och gelatin (eller agar agar om du vill göra den vegetarisk) som sjuds och får stelna i formar.Den serveras ofta tillsammans med bär eller frukt. Smaksättningar på pannacottan kan vara kardemumma, kanel, kaffe, choklad, kakao eller honung. Vill du ha en lättare pannacotta kan du använda kesella eller matlagningsgrädde istället för vanlig vispgrädde.

  • 3 h (inklusive ca 2,5 h i kyl)
  • 8 ingr
  • 30 min (2 h frys)
  • 13 ingr
  • 40 + 35 minuter
  • 12 ingr