Halstrad tonfisk med asiatisk gurksallad

Halstrad tonfisk
Foto: TV4

Halstrad tonfisk med asiatisk gurksallad

Av: Pål - Skellefteå

Från: Halv åtta hos mig

11 ingredienser

25 min

Halstrad tonfisk med asiatisk gurksallad och friterad nori.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från Halv åtta hos mig

Ingredienser

portioner
  • 200-300 g färsk tonfisk (2-3 cm tjock bit)
  • wasabi- och sesamkrydda
  • salt
  • peppar

Asiatisk gurksallad

  • 4 msk risvinäger
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk strösocker
  • 1 gurka, skivad eller tärnad
  • 4 salladslökar, i tunna skivor
  • 1-3 spansk peppar, urkärnad och finhackad
  • 0,5 dl färsk koriander, hackad

Gör så här

Tonfisk

  1. Salta och peppra tonfisken och krydda rikligt med wasabi/sesamkryddan på bägge sidor. Stek på hög värme i ca 30 sekunder på bägge sidor. Lägg upp på en tallrik och låt vila. När tonfisken har kallnat så skär den i tunna skivor.

Asiatisk gurksallad

  1. Blanda ingredienserna och låt stå en halvtimme. Fritera några små bitar nori att dekorera med.