Ostomelett med löjrom och renröra

Ostomelett med löjrom och renröra
Foto: TV4

Ostomelett med löjrom och renröra

Av: Joakim - Lidköping

Från: Halv åtta hos mig

11 ingredienser

30 m

Ugnsbakad omelett med västerbottensost, krämig renröra och löjrom.

Dryckestips
Vin - Chablis Premier cru
Öl - Lager

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Renröra

  • 200 g rökt renkött (varmrökt)
  • 0,5 dl crème fraîche
  • 1 msk pepparrotsvisp

omelett

  • 2-3 ägg
  • 0,5 krm salt
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl riven ost (typ västerbottensost)
  • smör eller olja, till att smörja formarna

Extra tillbehör

  • 50-100 g löjrom
  • 0,5 citron
  • ca 1 msk färsk timjan, finhackad
  • svartpeppar (efter smak)

Gör så här

Renröra

  1. Hacka det varmrökta renköttet till flisor, blanda med crème fraiche samt lite pepparrotsvisp. Ställ i kylen så länge.

Omelett

  1. Vispa ihop ägg, mjölk och en nypa salt. Fördela osten i infettade portionsformar. Häll över äggstanning. Baka portionsformarna i ugnen på ca 120 grader tills de stelnat, ca 20 minuter.

Servering

  1. Lägg på en klick renröra på omeletten, toppa med löjrom och överst lite finhackad timjan. Pressa över lite citron och krydda med svartpeppar. Servera genast.