Havrebröd med frön

Ulrika Davidsson porträtt

Havrebröd med frön

12 ingredienser

2,5 h

Supergoda glutenfria havrefrallor toppade med pumpafrön, psylliumfrön och havregryn.

OBS: för att brödet ska vara glutenfritt måste du använda ren havre.

Ingredienser

portioner bullar
  • 8 dadlar
  • 25 g jäst
  • 8 dl vatten, kallt
  • 8 dl havremjöl
  • 2,5 dl bovetemjöl
  • 1 dl psylliumfröskal/husk
  • 2 dl blandade frön pumpa, solros och psylliumfrön
  • 1 msk honung, flytande
  • 1 tsk salt

Topping

  • 2 msk pumpakärnor
  • 1 msk psylliumfrö
  • 0,5 dl glutenfria havregryn

Gör så här

  1. Skiva dadlar och blötlägg i 0,5 dl vatten Smula ner jästen i en bunke och häll på vatten. Låt jästen blandas ut och tillsätt övriga ingredienser samt de blötlagda dadlarna. Blanda runt och låt stå några minuter.
  2. Låt jäsa under bakduk minst i 1,5 timme. Forma till bullar med hjälp av lite extra havremjöl på händerna. Lägg på en bakplåtsklädd plåt. Toppa bullarna med havregryn och frön.
  3. Sätt ugnen på 175 grader. Grädda i mitten av ugnen i 20 min och låt sedan svalna.