Örtbakad torsk med rotsakspuré och brynt smör

POPULÄRT
koket.se
Örtbakad torsk med rotsakspuré och brynt smör
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Örtbakad torsk med rotsakspuré och brynt smör

14 ingredienser

30 m

Ugnsbakad torsk med örttäcke serveras med syrlig rotsakspuré och brynt smör. Ett enkelt sätt att få en riktigt välsmakande middag utan att behöva lägga ner så mycket tid.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 600 g torsk, i 4 bitar
  • 1 kruka färsk dragon
  • 1 kruka persilja
  • 300 g rotselleri
  • 300 g morot
  • 300 g palsternacka
  • 50 g smör
  • 1 dl grädde
  • 1 msk honung
  • 2 msk sherryvinäger
  • salt
  • peppar
  • 150 g smör, att bryna
  • olja, till formen

Gör så här

  1. Skala och dela ner rotfrukterna i mindre bitar, cirka två gånger två centimeter. Koka i saltat vatten tills de är mjuka.
  2. Hacka dragon och persilja fint.
  3. Salta fisken runt om och lägg i en oljad ugnsform.
  4. Toppa fisken med de hackade örterna och baka i ugnen på 150 grader i cirka 15 minuter.
  5. Bryn smöret i en stekpanna och servera allt tillsammans.
  6. Slå bort vattnet från rotsakerna och slå på grädden och koka igen i cirka 4-5 minuter.
  7. Mixa de kokta rotfrukterna tillsammans med vinäger, honung, salt och peppar.