Nässelsoppa med Lone Star-bröd

Nässelsoppa med Lone Star-bröd
Foto: TV4

Nässelsoppa med Lone Star-bröd

Av: Örjan - Västerås

Från: Halv åtta hos mig

15 ingredienser

En förrättssoppa som serveras med vackert stjärnfomade bröd.

Örjan från Västerås lagade även

Sidfläskinlindad bourbonfilé

Familjen Jacobssons saffranspannkaka

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • Nässelsoppa
  • 2 l nässelblad, späda
  • 8 dl vatten
  • 1 dl grädde
  • 1 dl sherry
  • 1 gul lök
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 ägg, hårdkokta
  • 4 msk crème fraîche
  • 1 msk pepparrotsvisp
  • 1 msk smör, till stekning

Lone Star-bröd

  • 4 skivor vitt bröd
  • solrosolja
  • anchochili
  • salt (efter smak)

Gör så här

Nässelsoppa

  1. Börja med att förvälla nässelbladen.
  2. Fräs löken i smöret, häll sedan på vatten och buljongtärningar.
  3. Lägg i nässelbladen och koka ihop i 10 min.
  4. Tillsätt Sherry och grädde, och koka ytterligare i några minuter.
  5. Mixa ihop soppan med en stavmixer.
  6. Blanda ihop crème fraiche med pepparrotsvispen för sig.
  7. Portionera upp soppan i skålar, toppa den med crème fraiche-vispen och en ägghalva.

Lone Star-bröd

  1. Pensla på brödskivorna med olja och salt.
  2. Rosta brödet i stekpanna.
  3. Stansa ut stjärnor med hjälp av en pepparkaksstjärnform.
  4. Pudra på chilipulvret med hjälp utav en stjärnschablon.