Örtbakad kyckling med squashtagliatelle


45 min4

Ett härligt GI -recept med kyckling som bakas under ett täcke av örter och serveras med tagliatelle på squash.

  • 4 st kycklingfiléer
  • 1 kruka färsk basilika
  • 0.5 kruka persilja
  • 50 g färsk parmesan
  • 25 g valnötter
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 dl creme fraiche
  •   salt
  •   vitpeppar
  • 4  squashfrukter
  • 1 tsk salt
  •   ca: ½ dl god olivolja
  • 1 knippe färsk bladpersilja
  •   rivet skal och saften av en citron
  •   havssalt och nymalen svartpeppar
  • 50 g grovt riven färsk parmesan
  •   Garnering: valnötter, basilikablad
  • 4 st squashfrukter
  • 1 tsk salt
  • 0.5 dl god olivolja
  • 1 knippe färsk bladpersilja
  • 1 st citron, rivet skal och saft
  •   havssalt
  •   nymalen svartpeppar
  • 50 g grovt riven färsk parmesan
  •   Garnering: valnötter, basilikablad
  1. Skölj av Squashfrukten och hyvla "tagliatellestrimlor" med hjälp av en potatisskalare. Lägg strimlorna i ett durkslag och blanda med salt. Låt stå och vätska sig medan du gör i ordning resten av ingredienserna.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Lägg kycklingfiléerna i en smord ugnsfast form. Lägg basilika, persilja, parmesan, valnötskärnor, vitlök i en matberedare och kör till en smulig massa.
  4. Lägg crème fraiche i en skål och rör ner örtblandningen. Smaka av med salt och peppar. Bred blandningen på kycklingfiléerna och stek i mitten av ugnen i cirka 30 minuter.
  5. Lägg över squashtagliatellen i en skål. Häll på en god pepprig olivolja, rivet citronskal och saften av en citron och blanda. Tillsätt hackad bladpersilja, riven parmesan och strö på flingsalt och malen svartpeppar.
  6. Servera kycklingfiléerna med den kalla squashtagliatellen och garnera med basilikablad och lite valnötter.

Annons:

Liknande recept

Squashtagliatelle med räkor

av Ulrika Davidsson
  •  12 ingr
  •  13 ingr

Ugnsstekt laxsida med ört- och mandelpesto

av Lisa Lemke, Tommy Myllymäki
  •  16 ingr

Örtbakad sej med sparris

av Tommy Myllymäki, Karin Andersson
  •  13 ingr

Kalles korngrynssallad

av Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg
  •  10 ingr
  •  28 ingr

Ugnsbakad kyckling med klyftpotatis

av Camilla Thulin och Uluc Telmen
  •  9 ingr