Kycklingfilé med gorgonzola och valnötter

Ola Lauritzson

Kycklingfilé med gorgonzola och valnötter

9 ingredienser

Kycklingfilé med gorgonzola och valnötter, en läcker smakkombination.

Här hittar du en GI-vänlig matsedel för två veckor, lunch och middag.

Ingredienser

portioner
  • 4 kycklingfiléer (kycklingbröst)
  • 1 purjolök
  • 5 dl crème fraîche (kokbar)
  • 1 dl vitt vin (alt 0.5 dl whisky)
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 200 g grönmögelost
  • 2 dl valnötter, hackade
  • smör (eller rapsolja)

Till servering

  • grönsallad (fräsch)

Gör så här

  1. Bryn kycklingen så den får vacker färg på ytan.
  2. Lägg kycklingfiléerna/brösten på separat tallrik.
  3. Skiva purjolöken och bryn i smör eller rapsolja.
  4. Häll i crème fraiche, vin och smula ner buljongtärningen och låt koka upp.
  5. Smula i grönmögelost och hackade valnötter.
  6. Lägg kycklingfiléerna i såsen och låt sjuda under lock i ca 15 minuter tills kycklingfiléerna är färdiga.
  7. Servera med fräsch grönsallad.